Двама бизнесмени укрили над 1.1 млн. ДДС

Автор:
Сряда, 30 Септември 2020 09:03
Двама бизнесмени укрили над 1.1 млн. ДДС

Двама пловдивски бизнесмени застават пред Окръжен съд Пловдив днес по обвинение в укриване на ДДС и годишен корпоративен данък в особено големи размери.

Подсъдими са С. И. и Г. П., които са укрили данъци в общ размер над 1.1 млн. лева

Срещу С. И. е подигнато обвинение за това, че в периода от 12 декември 2015 г. до 12 август 2016 г. в Пловдив, като управител на ЕООД, в условията на продължавано престъпление, е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери – 435 668,20 лева, представляващи ДДС.

Той е потвърдил неистина в подадени декларации, които се изискват по силата на закон, не е съхранил в законно установените срокове счетоводни документи и счетоводни регистри при упражняване на стопанска дейност и при водене на счетоводството е използвал документи с невярно съдържание – отчетни дневници – регистри за покупките на дружеството, в които е отразил документи с невярно съдържание – фактури по неполучени доставки с право на пълен данъчен кредит и е приспаднал неследващ се данъчен кредит.

Срещу подсъдимия Г. П. е повдигнато обвинение за това, че на 1 април 2017 г. е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения за ЕООД в размер на 703 963,72 лева, представляващи дължим годишен корпоративен данък за 2016 г., като в законоустановения срок – 31 март 2017 г., не е подал годишна данъчна декларация, каквато се изисква по ЗКПО, като данъчните задължения са в особено големи размери.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм