Разбиха схема за износ на цигари за Европа

Автор:
Четвъртък, 24 Септември 2020 08:15
Разбиха схема за износ на цигари за Европа

Иззети са 170 хиляди къса цигари, старателно скрити в метални кутии за инструменти

Полицейските служители предприели проверка във връзка с получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните на столичното дружество без негово знание и съгласие.

В хода на проверка в складова база на бул. "Дунав" под тепетата в момент на изпращане на пратка е установен 33 годишен плевенчанин с инициали И. М. И.

Мъжът управлявал микробус "Фолксваген Транспортер" в който били открити 4бр. палети с опаковани кутии за инструменти, готови за изпращане.

В металните кутии, които били заключени, старателно били скрити картонени кутии с цигари Dunhill с български акцизен бандерол.

Иззети са общо 17 бокса с 8 500 цигарени кутии, съдържащи 170 хиляди къса. За случая е уведомена пловдивската митница и РП Пловдив.

Автомобила, натоварен със стока е транспортиран до митницата с оглед вземане на отношение по административен ред, а от отдел Икономическа полиция започва проверка по преписка с оглед установяване на данните за извършеното престъпление.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм