Пълен бойкот на локалите на Каназирева

Автор:
Вторник, 11 Август 2020 12:33
Пълен бойкот на локалите на Каназирева

Нито министър, нито кметове уважиха областната Каназирева на Асеновградско

Пълен бойкот на символичната първа копка на Дани Каназирева за локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград се състоя днес съвсем не символично.

Нито заместник-мистърът на МРРБ Николай Нанков, нито изпълнителния директор на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски, нито директорът но Областно Пътно управление – Пловдив инж. Йордан Калев, нито кметовете на общините Пловдив –Здравко Димитров, Родопи – Павел Михайлов и Асеновград –Христо Грудев, не присъстваха на инициативата на областната управителка.

Припомняме, че целият проект с разширяването на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград, започна, когато областен управител беше сегашният кмет на Пловдив Здравко Димитров.

Той успя да издейства и 18-те милиона целеви средства, отпуснати от кабинета на Бойко Борисов в разговори с премиера и бившия вече финансов министър Владислав Горанов.

Със средствата ще бъдат изградени 18 километра локални платна, разделителни мантинели и осветление на всички кръгови кръстовища.

Обектът ще е готов за една година, след като вчера, на 10 август в 17 часа, е влязло в сила строителното разрешение.

Отчуждени са 131 имота, от които 40 от община Куклен, общата площ е 28 180 дка.

Паричното обезщетение за собствениците на имотите в община Куклен е заплатено от Агенция Пътна инфраструктура, преди да изтече 6 месечния преклузивен срок от влизането в сила на заповедта за отчуждаване.

Освен това статута на 63 декара земеделска земя бе сменен, за да започне процедурата.

Проектът предвижда от двете страни на реконструирания път Пловдив – Асеновград да се изградят около 20 км. еднопосочни локални платна, с широчина 6 м. с две ленти за движение.

Същите ще правят връзка с изградените кръгови кръстовища и на определени места с основното трасе на републиканския път, за да се осъществява достъпа до крайпътните обекти.

Предвидено е отводняване на пътното платно, разделителна ивица с мантинели между второкласния път и локалните платна и изграждане на осветителни системи на кръговите кръстовища.

Кметът на Куклен Мария Белчева благодари на областна управа и на държавата за отпуснатите средства за извършване на отчуждителните процедури.

Собственикът на фирмата изпълнил на проекта „Иса 2000“ Юлиян Инджов гарантира, че строителните дейности ще протекат бързо, качествено и в срок, като се очаква догодина обектът да бъде открит.

Той допълни, че локалните пътища са необходими за компаниите по протежението на този път, защото техните входове и изходи, всъщност са критични и винаги са свързани с опасност от пътнотранспортни произшествия.

С изграждането на локалните пътища, това няма как да се случи и обслужването на техните заводи, фабрики и други обекти ще бъде решено.

Искам да поздравя пловдивчани, защото този обект е част от една голяма стратегическа програма на областния управител за изграждането на околовръстния път на Пловдив. Това е, може би, началото. Следващата крачка е строителството на отсечката от кръговото на Пловдив до кръговото на Скобелева майка и така да започне всъщност, изграждането на околовръстното откъм изток и връзването с магистралата, което се надявам да облекчи всички вас и не само вас , както и да даде тласък на развитието на икономиката в тези промишлени зони. Оттам да доведе до още повече работни места, а и да си върнем децата от чужбина, допълни Инджов.

На 8 август е получена заповед от МРРБ за процедиране на парцеларния план за Югоизточния обход на Пловдив. Следващата стъпка е обществената поръчка по избор на изпълнител, през което време да се процедира и по парцеларния план.

На официалната церемония бе отслужен водосвет от Негово преосвещенство Знеполски епископ Арсений.

Символичен домакин бе община Родопи, на чиято територия бе първата копка.

Сред гостите бяха представители на областта, ОПУ и общините на чиято територия са локалите, твърдят от пресцентъра на областната управителка. Имена не се съобщават.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • читател

  Лельо, защо кашляш?:):D:o:p:(;)

 • ГП

  отговори на: читател

  Кашля сигурно от хлора в басейна:), но ще кашля и от друго.

 • читател

  отговори на: ГП

  ГП, като Главен прокурор ли да го разбирам, г-н Гешев?

 • читател

  отговори на: ГП

  https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgКой басейн? https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpgВ луксозната кооперация на мама и татко - пенсионерите от Гладно поле сем. Кленджарови в Пловдив или нещо по морето има?

 • хаха

  Помен с чужда пита - ами така ще е, двуличността ще я затрие.

 • Писател

  Важно е за Каназирева и хората да го започнат и направят, а кой дошъл, не е важно тролчета

 • читател

  отговори на: Писател

  Писател, ами чети повече, защото иначе ставаш като чукчата, който искал да стане писатели и го питали: колко книги си прочел? Той отговорил: Чукча писатель, чукча не читатель.
  Всичко това го свърши Зико, докато беше областен управители ББ разриба се даде парите.
  И лельо защо кашляш?

 • Пловдив

  Всичко направи Здравко, а тази само се снима. Вредна е за Пловдив, опасна е като сестра галева е мадам лъжа

 • Благова

  Важното е, че Мария Белчева е там. Кукленци разказват. че умира да се снима и да се показва пред медийте

 • Лъжата

  Ами да вземат да я проверят, щом е забогатяла

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм