Здравко Димитров издейства 18 млн. за пътя Пловдив–Асеновград

Автор:
Понеделник, 10 Август 2020 15:03
Здравко Димитров издейства 18 млн. за пътя Пловдив–Асеновград

Правителството отпусна 18 млн. лв. за доизграждане на пътя Пловдив – Асеновград. Средствата бяха договорени от мен на среща с премиера Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Наков, която се проведе на 8 юли по моя инициатива.

Това съобщи кметът Здравко Димитров във връзка с разширяването на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, което започна, докато той беше областен управител. Със средствата ще бъдат изградени 18 километра локални платна, разделителни мантинели и осветление на всички кръгови кръстовища.

„Много се радвам, че проектът напредва, а заедно с него и изграждането на Околовръстното шосе на Пловдив“, коментира кметът Здравко Димитров и припомни, че в края на 2019 г. по негово настояване и с подкрепата на премиера Бойко Борисов правителството определи югоизточния обход на Пловдив за обект с национално значение.

Трасето обхваща участъка от републикански път II-56 Брезово – Пловдив – Път II-86, от км 90+000 до км 102+820 и е с обща дължина 12 км.

Първият етап от реализирането на югоизточната тангента е строителството на участъка от път II-56, който е с дължина 4,8 и започва от бившата караулка на КАТ до кръстовището с Ягодовско шосе.

Този етап е проектиран от Община Пловдив и е дарен на Агенция „Пътна инфраструктура“.

След като бъде изпълнена югоизточната тангента, ще започне изграждането на югозападната част на Околовръстния път.

„Индустрията на Пловдив и областта нараства с бързи темпове и това налага необходимостта от своевременното развитие и разширяване на пътната мрежа и на съпътстващата инфраструктура.

Затова още като областен управител направих всичко възможно на първо място да се реализира изключително важният проект на пътя Асеновград – Пловдив, заедно с неговите локални платна, както и доизграждането на Околовръстното шосе в посока АМ „Тракия“, коментира още кметът.

Припомняме, че Здравко Димитров е лично ангажиран от 2018 г. с двата проекта в качеството си на областен управител.

През август същата година бе даден старт на проекта „Асеновград – Пловдив“.

По негово настояване, с цел осигуряване на безопасност и за да се подкрепи развитието на икономическите зони, бяха проектирани и изработени парцеларни планове за локалните платна.

Отчуждени бяха повече от 100 имота по дължината на трасето, намиращи се в землищата на общините Асеновград, Куклен и Родопи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм