Христо Иванов сигнализира Гешев за Цацаров

Автор:
Събота, 01 Август 2020 06:58
Христо Иванов сигнализира Гешев за Цацаров

Сигнал срещу Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) с председател бившия Главен прокурор Сотир Цацаров подаде днес Христо Иванов до Главния прокурор Иван Гешев и Специализираната прокуратура.

В сигнала Иванов се позовава на излязла в електронните медии информация и настоява да бъдат разследвани действията на членове на КПКОНПИ, заявили частичен отказ от иск и искане за вдигане на наложени обезпечителни мерки – запори върху акции на три дружества, едно от които е Българска телекомуникационна компания ЕАД (БТК ЕАД), за която току-що излезе информация, че е била продадена на медийната група "Юнайтед груп", в която мажоритарен акционер е лондонският фонд "Би Си партнърс".

“Описаните факти дават основание за съществуването на обосновано предположение, че между КПКОНПИ и трети лица, които не са страна нито в наказателното производство пред СпНС, нито по гр.д. № 3406/2016 г. по описа на СГС, са възникнали правоотношения, по силата на които държавата се е отказала от своето право да получи дялове и акции или тяхната равностойност, без законово основание и без насрещна престация.” - се казва в сигнала.

Иванов призовава да бъде проверено и дали с бездействието си главният прокурор не е извършил престъпление:

“От датата на публичното огласяване на изложените факти и до настоящия момент главният прокурор Иван Гешев, действайки като ръководител на единната и централизирана прокуратура, не е инициирал или дал указания за извършване на действия по разследване, въпреки наличието на данни за престъпление, създаващо опасност за сериозно накърняване на имуществения интерес на държавата.”

Пълния текст на сигнала ще намерите тук:

https://demokrati.bg/hristo-ivanov-prokuraturata-da-razsledva-kpkonpi-za-dejstviya-sreshtu-obshtestveniya-interes-svarzani-s-prodazhbata-na-btk/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм