1 млн. инвестира Общината за улични ремонти в Западен

Автор:
Четвъртък, 30 Юли 2020 06:02
Ул. Рая, в Галерията - ул. Белица, ул. Орфей и ул. Юндола Ул. Рая, в Галерията - ул. Белица, ул. Орфей и ул. Юндола

Близо 1 млн лв. инвестира Община Пловдив за ремонт на улици и междублокови пространства в район „Западен“. Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, който заедно с кмета на района Димитър Колев инспектираха финалните дейности по реконструкцията на улиците „Белица“, „Юндола“ и „Орфей“.

Ремонтът на улица “Белица” завърши още през май, по време на който бяха преасфалтирани 5 100 квадратни метра от основното пътно платно и още 700 квадратни метра от локалните платна. Освен улицата е асфалтиран и самият паркинг пред блоковете, който беше в изключително лошо състояние. Направен е ремонт и на локалното платно в тази част.

Преасфалтирани бяха също “Юндола” и „Орфей“ и изцяло ремонтирано бе и обръщалото на автобусите на градския транспорт. По желание на живеещите на улица “Юндола“ са изградени и 200 квадратни метра нови тротоари със средства от бюджета на район „Западен“.

„Това което предстои, е да подготвим проектите за реконструкция на още две ключови улици в района - „Свобода“ и „Рая“, което ще облекчи значително трафика в района“, коментира Димитър Колев.

„Наред с големите проекти, които стартират в града, работим усилено по вътрешнокварталните мрежи. По договора за текущ ремонт на Община Пловдив от началото на годината досега основно са ремонтирани 30 улици, в това число и много междублокови пространства“, заяви зам.-кметът Пламен Райчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм