Пролетният панаир се разраства в няколко браншови изложения

Автор:
Понеделник, 29 Декември 2008 16:26

ImageМеждународният панаир на потребителски стоки и технологии ще се организира в нов формат от 2010 година. Изложбите, които сега се провеждат в неговите рамки, ще станат самостоятелни специализирани изложения, които ще включват сродни браншове,  съобщи изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов.

Промяната се прави по настояване на фирмите от различни сектори на икономиката. Те имат желание да показват продуктите и цялостната визия на предприятията пред бизнес партньори от страната и чужбина, да могат на спокойствие да преговарят с тях, обясни Георги Гергов. „Ние искаме да помогнем на нашите клиенти да се представят по-добре и затова вместо една проява, ще организираме 5-6 международни делови форума.  По цял свят тенденцията е да се правят браншови изложения за специализирана публика”, добави той.

Още на ВИНАРИЯ 2009 ще се изпробва новият начин за общуване с посетителите. До 14 часа палатите ще са отворени само за специалисти с покани от изложителите, за да се договарят бъдещи сделки. Времето за масовата публика и за дегустации е след 14 часа. Промяната се въвежда по искане на членовете на Националната лозаро-винарска камара.

Вероятно ще направим и други промени в програмата на панаира за 2010 година, за да удовлетворим изискванията и потребностите на фирмите от различни браншове, заяви Гергов.

Въпреки кризата,  ще се реализират прогнозите за дейността на националния изложбен център и планираните инвестиции през 2009 година, смята изпълнителният директор. Симптом за това са заявките за участие в АГРА, където ръстът на ангажираните площи е 5% до този момент, във ВИНАРИЯ, която вече е на нивото от тази година,   в  Есенния панаир, за който изложители се записват от сега.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм