Разпитват Борисов за "Добро утро, бос!"

Автор:
Понеделник, 06 Юли 2020 12:24
Разпитват Борисов за "Добро утро, бос!"

Заради SMS комуникацията си с подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков премиерът Бойко Борисов е призован от прокуратурата на разпит утре в качеството му на свидетел.

Бобоков също е призован на разпит утре.

За комуникация Борисов - Бобоков, в която премиерът е наречен БОС, медиите научиха от интервю на собственика на Приста ойл по бТВ.

Преди това прокуратурата оповести чатовете на Бобоков с президентския секретар Пламен Узунов и с държавния глава Румен Радев.

Двамата си разменили съобщения на миналия март заради казуса с либийския танкер "Бадр", а обръщението на Бобоков към Борисов - се видя на екрана, е било: "Добро утро, бос!".

Двамата си уговорили и среща.

Ден по-късно министър-председателят потвърди за SMS-те и за срещата, заявявайки, че не вижда в това нищо укоримо.

Освен Бойко Борисов, в рамките на разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, спецобвинението ще разпитва и депутата Пламен Нунев, който е областен координатор на ГЕРБ в Русе, и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ГЕРБ в града.

Нунев беше посочен от бизнесмена Пламен Бобоков като човека, който назначава прокурори, съдии и директори на МВР в областта.

Всеки държавен чиновник до портиер се назначава от едно лице - областния координатор на ГЕРБ Пламен Нунев. Той разбира се не го прави сам, зад гърба му е първият стълб. Това е обществена тайна, каза отново по бТВ собственикът на Приста ойл.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Кухоглавия ще има много да обяснява на разпит, ама когато му дойде времето! Прочие, то наближава! До дранголник вероятно няма да се стигне, защото той вече си е набелязал държава, в която ще избяга да си харчи милионите от чекмеджетата! Така де, виновен ли е този, който яде баницата? ;)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм