Обвиниха бизнесдама за бутнатата сграда на Гладстон 12

Автор:
Понеделник, 29 Юни 2020 17:24
Жената е под парична гаранция от 2000 лева Жената е под парична гаранция от 2000 лева

Окръжна прокуратура – Пловдив най-после привлече като обвиняема 54-годишната В.И., пълномощник на търговско дружество, стопанисващо бутнатата сграда на ул. Гладстон 12.

Скандалният случай със сградата, в която се помещаваше детска градина, е от 5 юни 2019 г.

Самата постройка е на гърба на Общината и е в защитена територия за опазване на културното наследство - със статут на единична архитектурно-строителна недвижима културна ценност с категория „ансамблово значение".

Също така тя попада в обхвата на територия с културно-историческо наследство със статут на групова недвижима културна ценност „Системи от улични ансамбли по ул. „Княз Александър I“ и ул. „Отец Паисий“.

Според обвинението, бизнесдамата е знаела, че бутането на сградата е в нарушение на Закона за културното наследство - престъпление по чл. 277а ал. 6 вр. ал. 4 от Наказателния кодекс.

Спрямо обвиняемата В.И. е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2 000 лева.

По делото предстои предявяване на материалите, приключване на разследването в законния срок и внасяне на обвинителен акт в съда.

Предвиденото от закона наказание за престъплението е до 5 години лишаване от свобода и глоба от 2 000 до 10 000 лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    А кога ще проверят https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgлуксозните имоти на https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgдруга дама и "д-р по право" ;););) - абсолютно необяснимо забогатяла имайки предвид https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpg никаквата й адвокатска практика и доходи. https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpg

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм