Гергов продал Обредния дом зад гърба на общината

Автор:
Четвъртък, 25 Юни 2020 15:40
Гергов продал Обредния дом зад гърба на общината

Община Пловдив не е била известена, че дружеството, в което участва - Пълдин туринвест, ще продава бившия Обреден дом на ул. Съборна в Стария град, стана ясно на сесията на Общинския съвет днес.

Възрожденска къща е купена за 409 000 лева без ДДС от собственика на Розаимпекс инж. Димитър Георгиев от Пълдин туринвест.

Информация за стойността на сделката не бе оповестена.

Мажоритален собственик на дружеството Пълдин туринвест е Пловдивският панаир, контролиран от бизнесмена и шеф на Градския и Областен съвети на БСП Георги Гергов.

По закон мажоритарният собственик има право да продава активи, без да иска съгласието на останалите акционери. Дали е морално, е друг въпрос. Проблемът е, че в годините бе допуснато общинският дял да падне до 25%, коментира кметът Здравко Димитров.

Той заяви, че обмисля възможност това да се промени.

Длъжни сме да следим това, което се случва в Пълдин туринвест. Същото се отнася и за панаира. Ще направим проучване как общината може да си върне процентите в панаира, които в предишни мандати изгуби. Панаирът си е в Пловдив и общината трябва да има своето сериозно участие, каза кметът, който е оптимист това да се случи.

Да, сградата е продадена с решение на Борда на директорите. Има си орган, който взима тези решения, не ги взимам аз. Общината има представител в борда. Ако не са доволни, да го сменят, коментира сделката с Обредния дом Георги Гергов.

Той увери, че парите от продажбата на бившия обреден дом са в сметките на дружеството и ще се инвестират в имот на Цариградско шосе, също е собственост на Пълдин туринвест.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • Яна

  Всичко е законно !Адвокати политици кметове ,всичко е партия любима!

 • Felibelij

  Странни неща си пишете.
  Каква община калви пет лева.
  Никой не се сеща,че новият собственик ще инвестира и вдъхне живот на
  запустялата сграда,то така стои въпроса и с всички сгради собственоет на общината
  и държавата,пусти,изоставени,мръсни,неугледни,тези които ги управляват само
  пари за ремонти искат и като се ремонтират какво ли се случва,пак пари от нас
  за заплати,поддръжка и пак да откраднат някой лев.Ако искаме Старият град да живне и да работи за всички нас ,трябва все по малко собственост на държава и община( всеки иска да крадне от тях) и повече собственост за частният инвеститор.
  Стига злоба,обикновенно от хора без идеи,без мисъл живеещи на заплата и
  ,, хонорари,, от тези структури.
  Наздраве и бъдете градивни и мислещи а не да оплювате тези които градят ,строят
  а и не спят за да преуспяват.

 • Иван Нешев

  Мисля, че 430 евро цена на квадратен метър сгради в Стария град и центъра на Пловдив си е супер сделка за купувача. Може г-н Гергов да има нещо друго тази цена. Но явно тези цени са само за "избрани хора". Не се наядоха. Нещо ми става все по-гнусно... и мирише..... от "големите" бизнесмени на Пловдив и България.......

 • Пловдив

  Той затова ни докара мадам лъжа

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм