Приключи данъчната кампания за физически лица

Автор:
Петък, 01 Май 2020 07:59
Приключи данъчната кампания за физически лица

Успешно приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица. До края на работния ден на 30 април, 48 354 пловдивчани са подали своите декларации сочат данните на НАП Пловдив. Едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на юни, напомнят от приходната агенция.

Над 80 % от декларациите за доходите на физическите лица за град Пловдив са подадени по интернет, 28 991 с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП и 10 105 електронен подпис, като се отчита ръст на електронното деклариране от над 30 на сто, спрямо 2019 г. Приемът на декларации по електронен път ще продължи до 24,00 часа тази нощ.

От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали в офисите на НАП, са платени над 100 млн. лв. без такси. В НАП Пловдив за същият период са извършени над 11 хил. плащания.

От приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за първи път тази година. Средното време за попълване на формуляра е било тройно по-кратко, спрямо 2019 г., сочи статистиката на ведомството.  

„Отчитаме успешна данъчна кампания 2020 г. въпреки извънредното положение. Благодаря на колегите в НАП за професионализма и за отлично свършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска. До края на годината ще предложим изцяло нов портал за електронни услуги и нов сайт на НАП, за да улесним потребителите, каза в края на кампанията директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.  

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм