Борисов: Светът има пари за 3 м.

Автор:
Събота, 28 Март 2020 17:14
Борисов: Светът има пари за 3 м.

Светът има реално пари за 3 месеца. Ако кризата продължи 6 или 9 месеца, нямаме отговор какво ще стане.

Да, можем да вземем заемни пари. Вероятно лихвите няма да са толкова високи, каза премиерът Бойко Борисов. Много държави вече се свързаха с МВФ да искат заем.

Но икономиката няма да се възстанови бързо след кризата и тези пари трудно ще се възстановяват после, продължи той. Хубавото на бизнеса е, че бързо се преириентира. Колкото е по-малък, толкова по-бързо, дето се вика - тежките машини по-трудно вземат завоя. Но светът е в изключително тежко положение. Такава криза никой не си спомня, каза Борисов.

Към този момент България няма нужда от заем.

Целият свят в момента доставя от Китай предпазни средства.

Канцлерът Меркел специално ме поздрави, че България успя да реорганизира индустрията си, така че да произвеждаме сами и нужния спирт, и предпазните средства, продължи той.

Президентът на САЩ лично спря Дженеръл Мотърс и ги накара да реорганизират производството си към респиратори, каза Борисов.

Ние направихме анализ и на производството на царевица, на боб, на агнета, на телета, анализ на всичките пари в държавата.

Основната ни грижа е за лекарите, пернсионерите, полицаите - защото когато си здрав и млад, все нещо ще направиш, ще идеш на село, ще работиш, ще оцелееш.

Но възрастният човек! Грижата ни ще е за него и за социалнослабите, каза премиерът.

Решенията по преструктурирането на бюджета на Тристранния съвет днес не са били подкрепени единствено от АИКБ и частично от КРИБ. И двата синдиката, и всички други работодателски организации са подкрепили решенията на Тристранния съвет.

Прието е предложението на КНСБ при изплащането на компенсации за референтен да се взема доходът на лицето година назад - т.е. март 2019.

И аз мога да съм силен в хейта - ние в НАТО нямаме ли планове за бактериологична война!?! Това го говорих на Съвета и там им зададох този въпрос. Много сериозно мълчание по темата!

Защо нямаме защитни облекла, а правим милиарди вноски за самолети и за техника?!?

Реално ние не можем да воюваме в момента, реално сме победени от вируса! Къде са защитните облекла на НАТО, каза Борисов.

Истински се моля да издържим 3 месеца с тези пари! Ако сме разумни, ще ни стигнат. Тогава, дай Боже да излезем живи и здрави, ще теглим пари за възстановяване на икономиката, заключи той.

Тръгне ли банковата система да фалира, ние това сме го изживявали! Но помолиха от банките да ги изчакаме до сряда. Ще са готови тогава и как да се отложи кредит, и как да се вземе този безлихвен до 1500 лева, който обещахме.

Няма филм с такъв сценарий, какъвто в момента живеем, заключи Бойко Борисов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм