Държавата увеличава дяла си в ББР с още 700 млн. лв.

Автор:
Сряда, 25 Март 2020 14:11
Държавата увеличава дяла си в ББР с още 700 млн. лв.

Министерският съвет прие решение за увеличаване акционерното участие на държавата в капитала на „Българска банка за развитие" АД, гр. София.
С Решението се дава съгласие държавата да увеличи акционерното си участие в капитала на ББР чрез парични вноски на обща стойност до 700 000 000 лева.
Средствата от увеличаването на капитала на „Българска банка за развитие" АД ще се използват за изпълнение на мерки за подпомагане на икономиката във връзка с епидемията от COVID-19, в т.ч. за издаване на портфейлни гаранции към банките, които да им позволят да предоставят по-гъвкави условия за бизнес кредити за опреде тен период при определени условия и индивидуална преценка на всеки конкретен случай.
Meрките, които се предвижда ББР да предприеме, целят осигуряване на достъп до финансиране за поддържане на оборота и дейността на МСП, засегнати от пандемията на COVID-19, с цел намаляване до минимум на рисковете от изпадане в криза на ликвидност и превантивна подкрепа на бизнеса, в т.ч. и чрез споделяне на риска с търговските банки в страната.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Банкер

    Държавата, не увеличава дела си, а вдига капитала си. Тя е 100% собственик. Не бива да се занимавате с теми по който меко казано сте неподготвени.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм