Шилев глобил Пловдив 200 бона и си отишъл

Автор:
Вторник, 18 Февруари 2020 14:22
Шилев глобил Пловдив 200 бона и си отишъл

Бившият шеф на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ Стефан Шилев се е разделилс поста, защото глобил община Пловдив с 200 бона заради дългове на общините Родопи и Стамболийски към самия Пловдив!

Това стана ясно при отчета на кмета на Пловдив Здравко Димитров за 100-те дни управление.

Община Пловдив плаща по 130 хиляди лева на Родопи затова, че сметището се намира на територията на Родопи. В същото време община Родопи цели 8 години не е привела нито лев Регионалното сдружение за управление на отпадъците – Пловдив (РСОУ-Пловдив). Общата задлъжнялост на Родопи е над 1.7 млн. лева. Над 2 млн. пък дължи община Стамболийски.

Здравко Димитров каза, че кметовете на Родопи и Стамболийски са поели ангажимент да погасят задълженията си, макар това да е трудно да стане в двуседмичен срок, както бе първоначалният ултиматум.

Куриозът обаче е, че още на първия ден от встъпването си в длъжност като кмет, той е сюрпризиран от тогавашния шеф на РИОСВ Стефан Шилев с акт за 200 хиляди лева, затова че община Пловдив не била изрядна, а не задлъжнелите към самата нея съседни по-малки общини.

Това стана на 4 ноември, върна лентата назад Здравко Димитров. Е, този Шилев колко години беше шеф на РИОСВ, на 4 ноември 2019 ли се сети?!? - попита риторично той. - И прибави: Все едно себе си наказва като директор на РИОСВ за времето, в което го е управлявал, но парите са на пловдивчани!

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • Ревизоро

  Ей такива Тотеви кадри докараха Пловдив до смях. Затова уволнение , прокуратура и бай Ставри.

 • Читател

  На Тотев всички протежета са такива,нагли,безочливи,некадърни,послушници и за това пак си ги нареди из държавните ведомства на работа ,защото никъде другаде няма кой да ги вземе на работа:Златин Велев,Калев и др.Тотев като какъв продължава да прави коментари по работата на администрацията на Общината и в неговата медия Plovdiv 24 му се кланят до безкрай защото им плаща и диктува какво да пишат и са много смешни, вече не ги удостоявам даже да ги отворя камо ли да ги чета..... Да си гледа хотела и бизнес сградите и да ни освободи от присъствието си....БАСТА на Тотев - стига....

 • Мъдростта е в колапс

  По времето на Тотев Пловдив сияеше.

 • Безсрамие

  Не само сияеше, ами и се рабогеше. Питокио не само не намали администрацията ами назначи толкова кметове,《че станаха тайната вечеря) и совърши с един изпаднал, пиян и пенсиониран архитект. Гладен за заплата., безсрамен ще взима от залъка на беднити

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм