Пламен Райчев спаси 38 млн. по ОП Региони в растеж

Автор:
Вторник, 18 Февруари 2020 13:00
Инж. Пламен Райчев (вторият отляво) Инж. Пламен Райчев (вторият отляво)

5 мащабни проекта за Пловдив на обща стойност 38 млн. лева по програма "Региони в растеж" е спасил в последния момент зам.-кметът Пламен Райчев, който е само от 40 дни на работа в общинската администрация.

Това обяви при отчета си за 100 дни управление кметът Здравко Димитров.

Митко Кацарски /бивш зам.-кмет по общинска собственост/, бил "забравил" проектите и те са входирани буквално в последните дни на 2019 година, каза Зико. Още по-лошото бе, че не само, че Пловдив нямаше да получи тези 38 млн., но и при следващата програма щеше да бъде орязан, добави той.

Райчев, който пък е бивш шеф на Областно пътно управление, изброи и съответните проекти, които ще се реализират по програмата.

Пловдив получава 9.9 млн. за Обновяване на градска среда; 7.1 млн. - за нови социални жилища; 9.2 млн. - за Гладно поле; 3.6 млн. - за 5 сгради, които ще се реновират за енергийна ефективност; 8.7 млн. за две нови детски градини.

Отделно от това е изготвено и входирано техническо задание и бюджет за социализиране на Небет тепе и Източната порта на Стария град. Документите са в Националния институт за паметници на културата и се очаква финансиране в размер на 9 млн. лева, каза зам.-кметът по общинска собственост и строителство Пламен Райчев.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм