Васил Врачев: Без Бултекс баскетбол в Пловдив няма

Автор:
Неделя, 16 Февруари 2020 18:14
Васил Врачев: Без Бултекс баскетбол в Пловдив няма

Днес се навършват 10 години, откакто фирма Бултекс 99 ни подаде ръка и помогна да върнем баскетбола на спортната карта на Пловдив.

В тази връзка от мое име и от името на целия клуб Академик Бултекс 99 искам да изкажа огромната ми благодарност към компанията. С нейната безрезервна помощ отборът се завърна в баскетболния елит на България при мъжете и само за два сезона успя да се утвърди като фактор, с който всички се съобразяват.

Второ място в редовния сезон, два полуфинала в турнира за Купата на България, историческо 4-то място в шампионата на НБЛ, исторически бронзови медали в Балканската лига - това са постиженията ни за последните 5 години, постигнати с подкрепата на Бултекс 99, които никак не са малки след продължилото преди това близо 20-годишно отсъствие на пловдивския мъжки баскетбол от голямата сцена.

Благодарение на тази подкрепа привлякохме утвърдени специалисти за каузата на клуба, а през отбора минаха куп баскетболисти, оставили ярка следа в родния баскетбол. През настоящия сезон представителният тим е на първо място в Балканската лига със 7 победи и само една загуба и има всички шансове отново да спечели медали.

Успоредно с подема на мъжкия отбор, отново с подкрепата на Бултекс 99 успяхме да възродим и детско-юношеската школа, която записа безпрецедентни успехи в последните няколко години.

Шампионска титла в Младежката лига, историческа първа титла при 12-годишните, исторически требъл - титла, Купа на България и Балканска лига при 14-годишните, които завършиха без нито една загуба на вътрешната сцена през въпросния сезон.

Децата на клуба продължават да жънат победи, като през тази година нямат загуба при 12, 13, 14 и 16-годишните.

При 10-годишните пък разполагаме с цели три отбора. Успяхме да привлечем много подрастващи към баскетбола.

В момента имаме 11 групи по училищата, а в цялата школа се готвят над 300 деца. Всичко това показва, че сме на прав път, благодарение на спомоществувателсвото на Бултекс 99, което се надяваме да продължи и занапред.

Благодарим!

Васил Врачев, президент на Академик Бултекс 99

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм