Стамболийски, Родопи и Кричим дължат 4 млн за боклук на Пловдив

Автор:
Сряда, 05 Февруари 2020 15:20
Стамболийски, Родопи и Кричим дължат 4 млн за боклук на Пловдив

Двумесечен срок за разплащане дава община Пловдив на тримата големи длъжници, членове на Регионалното сдружение за управление на отпадъците – Пловдив (РСОУ-Пловдив), да покрият сумите, с които са задлъжнели към нея през последните години.

Община „Родопи“ дължи над 1,7 млн. лева, Община Кричим - 160 хил. лева, а най-голям длъжник е Община Стамболийски, чийто задължения надхвърлят 2 млн. лв. Трите общини получиха едномесечен срок за подписване на споразумение за разсрочено плащане или в рамките на 60 дни да се издължат издължат изцяло.

Решението беше прието от всички членове на дружението без кмета на Община „Родопи“ Павел Михайлов, който претендира за иск от 130 хил. лв. годишно с мотива, че сметището в Цалапица е на територията на неговата община.

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров единодушно беше избран за председател на сдружението и в края на заседанието заяви, че ще предприеме драстични мерки за събиране на просрочените плащания. „На ясно съм, че проблемите са генерирани с години и някои от присъстващите не са виновни за тях. Заради неразплатените задължения обаче Община Пловдив в качеството й стопанин на сметището системно бива глобявана от РИОСВ-Пловдив в качеството й на стопанин на сметището и аз не мога да позволя пловдивчани да плащат задълженията на други общини“, заяви кметът Здравко Димитров. На финала той обяви, че следващото заседание на Общото събрание на РСУО ще се състои най-късно през март.

Припомняме, че членове на РСУО-Пловдив са общините Пловдив, Брезово, Стамболийски, „Родопи“, „Марица“, Перущица, Съединение, Кричим и Раковски.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Родопчанин

    Започна голямото страдание на община Родопи!
    Какво ли още я очаква след идването на БСП
    ДПС и ВМРО на власт?

  • читател

    Пак червен боклук се прави на интересен. То затова и тоаетните в почервенялата община Родопи се запушиха. Появили ли се червен дебил веднага започват проблеми.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм