Шефът на кабинета на Вл. Горанов пое Комисията по хазарта

Автор:
Понеделник, 03 Февруари 2020 17:29
Шефът на кабинета на Вл. Горанов пое Комисията по хазарта

Шефът на кабинета на финансовия министър Владислав Горанов Георги Йорданов поема Държавната комисия по хазарта.

Той сменя на поста досегашния председател на комисията Александър Георгиев, който е подал оставка. Той бе задържан и направи пълни самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Божков, след което бе освободен срещу  40 000 лева гаранция.

 

Сменени са и останалите членове на Комисията.

В състава й влизат Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централното управление на НАП, и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

Временният председател на хазартната комисия има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности, обясняват от министерството за Георги Йорданов, който е шеф на кабинета на Владислав Горанон от ноември 2014 г. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

Йорданов досега е бил началник на кабинета на министъра на финансите, в която встъпи през ноември 2014 година. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите.

От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм