Гласуваха програмата за развитие на туризма през 2020 г.

Автор:
Четвъртък, 30 Януари 2020 11:29
Гласуваха програмата за развитие на туризма през 2020 г.

С 26 за, 2 против и 18 въздържали се местният парламент прие отчета за развитие на туризма в община Пловдив за 2019 г. и на годишната програма за развитието на туризма през 2020 г.
Това бе и точката в днешната сесия, която предизвика най-много дебати, които започнаха от туризма и стигнаха до културния живот на Пловдив и вечната тема и дъвка за опозицията от една година насам – Европейска столица на културата.

Зам.-кметът по икономика Илия Кирчев обяви, че снощи е присъствал на Управителен съвет на Европейска столица на културата продължил близо 4 часа и половина.
Ние искаме да сложим ново начало на стратегията за управлението на средствата за култура, подчерта Кирчев, но допълни, че това е тема на друга дискусия.

Малко над 195 000 лева предвижда община Пловдив за реклама на местния туризъм. Това е планирано в бюджета на Годишната програма за развитие на туризма през 2020 година, който възлиза общо на 531 437 лева.
20 000 лева ще бъдат отделени за реклама в родни и чужди печатни издания, а за имиджа на Пловдив в социалните мрежи, мобилните приложения и електронни медии, се отделят 33 хиляди лева. За печатни материали се дават 142 000 лева., а за организация на туристически събития в Пловдив - 132 000 лв. Сред тях са фестивалите Дефиле на младото вино, Вино и гурме, Уикенд в Пловдив, двете издания на Панаира на занаятите и на Вкусът на Пловдив.
Николай Радев /БСП/и Слави Георгиев от НФСБ заявиха, че няма увеличение на броя на туристите в Пловдив.

Данните обаче показват, че има ръст на нощувките с 2% през миналата година, когато те са били 509 272. Сред целите, заложени в Годишната програма са увеличаване на броя на туристите, които идват в Пловдив и повишаване на посещенията в музеите и галериите.
В Пловдив има сериозен ръст на туристите, които са посетили културните институции в града, което също носи приходи, посочи Йордан Илиев, общински съветник от ГЕРБ и бивш шеф на Старинен Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм