Цацаров конфискува имоти за 400 млн. на Арабаджиеви

Автор:
Сряда, 22 Януари 2020 18:13
Цацаров конфискува имоти за 400 млн. на Арабаджиеви

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) внася в Софийския градски съд иск за отнемане на имущество срещу Вълчо и Маринела Арабаджиеви и свързани с тях юридически лица на обща стойност 379 444 968 лв.

Това е първото решение на Комисията, откакто я оглави бившият главен прокурор Сотир Цацаров.

Арабаджиеви са обвинени от прокуратурата в участие в организирана престъпна група за финансови престъпления - вижте Още по темата.

Комисията претендира отнемане на апартамент в центъра на София с две паркоместа и слад и парцел с двуетажна сграда в строеж в кв. Бояна на обща стойност 5 750 000 лв. и два луксозни автомобила – Ролс Ройс Фантом и Рейндж Роувър за 401 250 лв.

В иска е включена и левовата равностойност на намерени парични средства в различни валути, равняваща се на на 2 295 806.54 лв.

КПКОНПИ иска от СГС отнемане и на дружествени дялове и акции, които са обезпечени с възбрана върху хотел Маринела (бивш Японски) в София, три хотелски комплекса в курорта Елените и един в Свети Влас.

През октомври КПКОНПИ внесе в СГС иск за отнемане на имущество на обща стойност 6 815 744.58 лв. и срещу сина им Вълчо.

В сумата са включени и намерените налични 2 295 806.54 лв. в различни валути.

На заседанието на КПКОНПИ бяха взети общо 13 решения за внасяне на искове в СГС и в окръжните съдилища в Благоевград, Бургас, Варна, Перник, Плевен и Русе за отнемане на имущество на обща стойност 384 120 283.88 лв.

Проверките срещу тринадесетте лица са започнати след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, включително и в организирана престъпна група, трафик на хора, имотна измама и финансови престъпления.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Фафлите Марица май им оставят, да се хранят в килиите?!?

 • читател

  отговори на: читател

  Наташа, ти и за Иванчева разправяше същото, ама работата нещо се пообърка! И тук не е сигурно, че това ще се случи! Но, ако все пак стане, най-после ще повЕрвам, че "има такъв народ"! П.п. Е, и да не стане, Слави Трифонов иде, тоест, алтернатива за извънредните избори - има!

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, въх! Кво не се случи за Иванчева... Тя е по-луда и от теб ма, Славке... Пак бълнуваш, идиотко! https://i.ibb.co/8cX4HR4/2.jpgМежду Славчо и Слави шизофренията ти се изостря... Няма такъв тъпак като Слави...

 • читател

  Фафлите Марица остават ли? Ако остават, да не ги мислил... Ще имат, какво да ядат!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм