Запорираха сметките на Чепеларе заради екскметицата

Автор:
Събота, 11 Януари 2020 16:46
Славка Чакърова оставила общината с 5 млн. дългове Славка Чакърова оставила общината с 5 млн. дългове

Запорите са наложени по искане на адвокат Кирил Иванов за неизплатените му хонорари по договори за правна защита. Договорите са сключени от предишния кмет Славка Чакърова

Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе от 9 януари 2020 г. е наложен от ЧСИ Соня Димитрова по три изпълнителни дела, заведени срещу общината от адвокат Кирил Иванов. Общата сума на задълженията е 86 043 лв.

Наложените запори върху банковите сметки ще блокират за неопределен срок разплащането на предоставяните от общината услуги, които се финансират чрез приходи от местни дейности: Ще се възпрепятства нормалното функциониране на общината и по-конкретно изпълнението на дейностите по чистотата, зимното поддържане, уличното осветление, благоустройството, предоставяне на социалните услуги, нормалното функциониране на детските градини на територията на общината, дофинансирането в образованието, както и изплащането на възнагражденията на работниците и служителите, заети в местните дейности на общината.

Още с встъпването си в длъжност като кмет на общината на 6 ноември 2015 г., Славка Чакърова сключва договор за абонаментно правно обслужване със смолянския адвокат. С този договор община Чепеларе се задължава да изплаща ЕЖЕМЕСЕЧНО ПО 1000 лв. за срок от минимум 4 години на въпросния адвокат. Освен това „ЗА УЧАСТИЕ В СЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ, КОМИСИИ И ПРОЕКТНИ ПРОЦЕДУРИ ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ ЩЕ ЗАПЛАЩА НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ОТДЕЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, КОЕТО СЕ ДОГОВАРЯ ЗА ВСЕКИ КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ“!!! Оказва се, че това „ОТДЕЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ“ многократно надхвърля месечния му хонорар!!!

Ето един показателен пример за това: На 1 март 2017 г. Чакърова подписва споразумение с адв. Иванов да му бъдат изплатени 55 000 лв. за участието му по търговско дело в Окръжен съд Смолян.

Чакърова през мандата си е ползвала над 15 адвокати, наети за различни правни услуги, освен двамата юристи на трудово договор, които са без ден практика до момента и по важното – без желание да се научат на занаят по време на платения си престой в администрацията.

Към датата на запорите адв. Кирил Иванов все още обслужва юридически общината по силата на договор от 6.11.2015 г.

Като се знае, че просрочените задължения, които завеща Чакърова, надхвърлят 5 млн. лева, е сигурно, че и други предстоящи запори очакват новото ръководство на общината.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм