Родители и учители срещу строеж на паркинг до ТЕЛК

Автор:
Понеделник, 09 Декември 2019 11:00
Родители и учители срещу строеж на паркинг до ТЕЛК

Областният управител организира утре /вторник -10,12,2019г./ среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров във връзка с проекта за изграждането на многоетажен паркинг на ул. „4-ти януари”, където навремето беше сградата на ТЕЛК. 

Повод за срещата е петиция с над 1300 подписа, внесена в края на миналата седмица до областния управител, кмета на Община Пловдив и Общинския съвет. Гражданите, повечето от които са родители и преподаватели от СУ „Св. св. Кирил и Методий” и началното училище „Княз Александър I”, са обезпокоени, че подобен паркинг ще наруши учебния процес, ще увеличи присъствието на автомобили в тази зона и ще доведе до още по-мръсен въздух в района на училището.

Изместването на оградата към сградата на гимназията също беше посрещнато с недоволство от страна на родителите и педагозите.

Както е известно, сградата на ТЕЛК не се използва от няколко години. Предишната градска управа беше взела решение да построи на това място паркинг на няколко нива, без да проведе широко обществено допитване.

„Подробно ще обсъдим с кмета г-н Димитров какви действия да се предприемат, за де не ощетяваме интересите на гражданите и особено на децата”, коментира областният управител.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Гербаджии

    Бойко да дойде да види тъпотиите си в Пловдив. Мадам лъжа е ясна и елементарна. Здравко си назначи 9 кмета, а сега ще си назначи и говорител. Кво става, казано на жаргон. Пълна гавра с Герб.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм