По-ниски данъци за коли с Евро 5 и 6 и 0,3% увеличение на такса смет

Автор:
Вторник, 26 Ноември 2019 12:07
По-ниски данъци за коли с Евро 5 и 6 и 0,3% увеличение на такса смет

Намаляват данъците за коли с двигатели Евро 5 и 6, увеличава се такса смет, данък придобиване на имущество и туристическия данък.

Това заяви кметът Здравко Димитров на специална пресконференция, посветена на данъчната политика на община Пловдив.

Той допълни, че финансовото състояние на община Пловдив не е такова, каквото е било представено от предишното ръководство. 

Той посочи, че ще изпълни предизборното си обещание и ще намали данъците за автомобили с двигатели Евро 4 и Евро 5. 

По думите му такса битови отпадъци се увеличава само с 0,3 промила, което я прави по-скъпа с 1,20 лева за жилище средно на месец. 

По-висок с 0,5 на сто /от 2,5 на 3 %/ става и данъкът за прехвърляне на имущество, като средствата от него отиват за благоустройство. 

Повишава се и туристическият данък, като стая в хотел категория една звезда става 40 стотинки, две звезди - 60 стотинки, три звезди - 80 ст, 4 звезди - 1 лв, 5 звезди - 1,20 лв.

Данък твърди битови отпадъци скача от 1,5 промила на 1,8. Това са предложения, които ще бъдат разгледани в Общинския съвет и ако той реши, ще се гласуват, уточни Здравко Димитров.

Данък твърди битови отпадъци се вдига с директива от ЕС , гласувана от Народното събрание. От 1-ви януари влиза в сила и отчисленията за тон депониране, които общината плаща се увеличава двойно - от 57 лв на 95 лева.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • Бултрас

  Здравко, спри с глупостите с които почна от ден първи. Не пипай такса смет, че и без нова е безумно висока, оправи бакиине с Колежа, че иначе те почваме. Така безогледно някой да ни лъже - си отива видната

 • читател

  Еуфорията покрай изборната победа на ГЕРБ и филмчетата на Мамин отлетя! Дойде моментът на истината! А сега духайте супата гербаджийски дебили! Зико та Зико, ха, ха, ха...

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, идиотко славчова... https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpgИзлез ли от градскака тоалетна и гледай филма на Тотев има го в ютюб - прекрасен. Дори тъпа дебилка като теб, ще признае уникалното развитие на Пловдив при управлението на ГЕРБ и Тотев. Тъпа славчова малоумнице, забелязваш ли промяната на площада и Градината, от славните времена на малоумните ти снимки, когато тъпчеше https://i.ibb.co/8cX4HR4/2.jpgкомунистическите плочки и се изхождаше в занемаранета Градина, https://i.ibb.co/gF4360F/image.jpg евротоалетна с мажоретка от https://i.ibb.co/Dgzx3q9/image.jpgСлавчо Метлата... Македонка наденица!

 • Герб

  Ма, тя Здравка била кмет, Зико само стои и се снима с нея. Тя внася и той изпълнява. Така четем във фейсбук на Здравка.

 • Пловдивчанин

  отговори на: Герб

  Че кой чете фейса на каката? Само идиот може да го чете:)

 • Жан

  Разумни мерки.

 • читател

  Наташо, мръсна руска, гербаджийска отрепко, къде се покри в дън земя?! Защо не хвалиш Плондера и синята чума покрай него, а? Кажи нещо за филма на разбойника ХвалТотев и за бляскавото бъдеще, което ни чака! Хи, хи, хи...

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, какво да се коментира? Работа, работа, работа!!! Кметът не е Славчо Метлата, https://i.ibb.co/rvLRybm/image.jpgкойто в първия месец от управлението си продаде общинска земя на баща си, https://i.ibb.co/gTHbNsJ/2.jpgтъпа, малоумна македонска наденицо. А малко по-късно започна бясното закупуване на метли от Митко Джинков..

 • Тъжно е

  Какво общо има - ,,Славке, идиотко гакана.... и бла-бла. Нека видим лъжите и измамите в Пловдив. Здравка е кмет, а Здравко слуша и изпълнява. Лошо и грозно за града.

 • Гост

  Такса смет скача с 20%

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм