Кметът и областната стартираха инвестиция за 23 млн. в ТЕЦ Север

Автор:
Вторник, 19 Ноември 2019 13:26
Кметът и областната стартираха инвестиция за 23 млн. в ТЕЦ Север

ЕVN инвестира 23 млн. лв.  в пет нови водогрейни котли мощност около 100 мегавата в ТЕЦ Север,съобщи регионалният мениджър на EVN България Робърт Дик.

С новите съоръжения ще бъдат подсигурени бъдещите товари и увеличението, което се предвижда.

На  първата копка присъстваха кметът Здраво Димитров и областният управител Дани Каназирева.

През 2010 година реализирахме инвестицията за една модерна когенерация в ТЕЦ "Север", в която вложихме над 100 млн.лв. С тази инвестиция, която стартираме днес, ще продължим модернизирането на нашето централно топлоснабдяване, ще намалим емисиите и ще допринесем за пречистване на въздуха на България. С нея ние приключваме нашите инвестиции на производствени мощности в "Топлофикация". След като приключим с обновяването на нашите производствени капацитети, ние ще продължим с обновяването на топлофикационната мрежа, каза Робърт Дик.

Той припомни, че миналата година EVN стартира проекта за нова подстанция "Евмолпия", а с плановете за нови инвестиции и в други съоръжения към 2021 година в Пловдив ще бъдат вложени около 40 млн. лева.

По думите му през последните почти 15 години тук са вложени почти половин милиард лева инвестиции в различни проекти.

Безспорно това е една крачка към подобряване на чистотата на въздуха в Пловдив, а оттам и към подобряване на живота на хората. Това е една от болезнените теми в съвремието, заяви по време на откриването кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

Преди 10 години бях на първата копка на мощностите. Доста сме работили като екип заедно. Безспорно това е крачка з подобряване на въздуха и качеството на живот, което е важно. Благодаря за сътрудничеството през годините. В наше лице винаги ще имате подкрепата, така както вие се грижите за нашите граждани.  През 2021 година нека да се съберем пак и да прережем лентата, допълни още Димитров.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм