6 къщи за гости в Пловдивско връщат над 1.5 млн.

Автор:
Понеделник, 18 Ноември 2019 12:30
6 къщи за гости в Пловдивско връщат над 1.5 млн.

Над 1,6 млн. лв. трябва да връщат шестима собственици на къщи за гости в Пловдивска област, получили европейски средства.

Това става ясно от списък с нарушители, изнесен от Държавен фонд Земеделие.

Най-много пари дължи ЕТ "Джи ес-хотелс-Гергана Симова", която е взела 391 160 лв. за проект „Преработка на проект на жилищна сграда в апартаментен хотел в Хисаря“.

ЕТ" Ивелина-Мария Димитрова" също е получила 149 416.67 лв. за  извършване на основен ремонт за малък хотел за селски туризъм- част от винарска изба с дестилерия в с. Старосел и закупуване на специализирано оборудване за внедряване виртуална туристическа агенция за приключенски туризъм и балнеолечение.

ET "Наш дом - Добринка Иванова" е взела 277 945.34 лв, за да построи къща за гости и гараж в Перущица.

ЕТ"Атанас Аргилов Илиев" - Съединение ще връща 389 680.62 лв., отпуснати за комплекс за селски туризъм, а EТ" Стойчо Росенов Николов" - 336 090.68 лв., взети за Къщи за гости и заведение за хранене в община Брезово.

ЕТ "Свежен - Христо Иванов" ще се прости с 122 774, 85 лв. които е прибрал за Къща за гости с механа - преустройство, реконструкция, надстройка и пристройка на съществуваща административна сграда на Наркооп в с. Свежен. Получените пари, които лицето трябва да връща, са 122 774.85 лв.

Най-честите нередности са неизпълнение на одобрения бизнес план,  на реализираните приходи от подпомогнатата дейност, неизпълнение на ангажимента за създаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена субсидията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм