Здравко Димитров: Сваляме данъците за колите, догонваме София по заплати

Автор:
Сряда, 16 Октомври 2019 10:35
Здравко Димитров: Сваляме данъците за колите, догонваме София по заплати

Листата на ГЕРБ не е моя или на Тотев, нямам зависимости и съм го доказал

„Като кмет ще работя за намаляване на данък МПС и за връщане на данъкоплатците в Пловдив. Моята цел и на моя екип е да догоним по заплати София през следващия мандат“. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров в дебата по Нова телевизия, в който участва с кандидатите на БСП Никола Радев, „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева и на ВМРО-НФСБ Славчо Атанасов . Той подчерта необходимостта от облекчаване на процедурите за бизнеса, въвеждане на е-услуги, подобряване на диалога с общината и подкрепа за всяка инвестиция, която създава работни места с добавена стойност.

В отговор на въпрос как ще работи с листата на ГЕРБ, която е подредена от неговия предшественик Иван Тотев, той заяви: Листата на ГЕРБ не е моя или на Тотев, кандидатите за общински съветници са избрани на партийните събрания. Винаги съм бил член на ГЕРБ и участвах в предишните избори като независим кандидат, защото не бях съгласен с някои практики в управлението на настоящия кмет. Нямам зависимости и съм го доказал“, заяви в отговор на въпрос на Славчо Атанасов, защо на предишните избори е бил кандидат, подкрепен от Реформаторския блок.

Повече подробности

Той призна, че Пловдив се задъхва и презастроява, защото Икономическата зона около града се развива с много бързи темпове. По думите му е необходимо да се обсъдят варианти за разширяване на града и необходима промяна в закона. Област Пловдив е най-бързо развиваща се в България, инвестициите са над 2 млрд. лева, но самият Пловдив е офис - всички икономически зони са извън града. Затова трябва да се приобщят "Родопи" и "Марица", заяви Здравко Димитров. Една от първите задачи на новия кмет  се очертава решаването на проблемите с трафика. Според Здравко Димитров  за целта е необходимо да се подобри организацията на движението, да се довършат големите проекти за изграждане на кръстовища на две нива, да се реализира пробива под Централна гара, да се изградят допълнителни връзки с новите райони. Довършаване на Околовръстното шосе също е сред водещите приоритети на следващия мандат, защото затварянето на ринга ще изведе тежкия трафик извън града и ще придвижването в рамките на Пловдив.

Испанската фирма, която реализира проекта за електронно управление на трафика, ще й бъде потърсена отговорност за лошото изпълнение. „Ще направи по-редовен градския транспорт, също така ще оптимизираме линиите, ще  ги допълним, където е необходимо“, каза още кандидатът на ГЕРБ за кмет.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Казаков

  Най-слабото представяне беше на Здравка. При казваше за учени неща, гледаше ужасно, когато опонентите й задаваха въпроси. И само повтарянше - боже мой. Недостойно поведение за един човек искаш да бъде политик.

 • читател

  отговори на: Казаков

  1. През 2010г. Дани-Здравка е изхвърлена от ГЕРБ с личната намеса на ББ, като я обвинява в слугуване на местен олигарх.
  2. През 2011г. пловдивската Мадам Лъжа основава партията си, към тази година балансът на основната фирма на мъжа Т. Каназирев ТЕРИКС ЕООД с капитал 5 000лв. е: загуба над 100 000лв., задължения към банки над 300 000лв и общи задължения над 1 300 000лв и никакви недвижими имоти в капитала. ПРЕЗ 2011Г ИМА МЕСТНИ ИЗБОРИ!!!
  2.1. НА 7,10,2011Г. Т. КАНАЗИРЕВ ПРОДАВА ФИРМАТА СИ ЗА 5000ЛВ. НА ПРОПЪР ИНВЕСТ ЛИМИТИД 093198 - ДРУЖЕСТВО РЕГИСТРИРАНО В ОФШОРНАТА ЗОНА СЕЙШЕЛСКИ ОСТРОВИ.
  3. През 2012г показателите на ТЕРИКС ЕООД се запазват горе долу същите - но фирмата вече е на печалба 2000лв. - т.е. загубата от 100 000лв е стопена. ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА ПЛОВДИВСКАТА МАДАМ ЛЪЖА ДАНИ-ЗДРАВКА СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОЕКТА НА Брюкселската дантела М. КУНЕВА - „НОВА РЕПУБЛИКА“. Повод ново зарибяване на балъците с пари и без мозък.
  4. През 2013г вече има избори за НС, на които пловдивската Мадам Лъжа се изпокарва преди изборите с брюкселската червена дантела Кунева...
  4.1. На 25,9,2013г. Т. Каназирев обратно закупува фирмата си от ПРОПЪР ИНВЕСТ ЛИМИТИД 093198 от Сейшелските острови.
  4.2 През 2013г. в капитала на ТЕРИКС ЕООД вече лъсва парцел в Кършияка /на този парцел с малък недвижим имот - за 74000лв в кооперацията на Дани и семейство, разрешено от небезизвестния Ральо Ралев/.
  4.3. В края на 2013г започва бясната дейност по основаване на фирми от гладните към този момент пенсии от Гладно поле - сем. Кленджарови - мамата и оз полковник татко Стефан. В капитала, на който фирми започва вписването на апартаментите в кооперацията на фамилия Кленджарови.
  - 451 000 лв. - 5 апартамента на бай Стефан Кленджаров с фирмата му ТЕРИ 2005 ЕООД - чрез нея фирмата на Т. Каназирев практически е освободена от активите недвижими имоти в капитала си.
  - 223 000 лв. - 3 апартамента на баба Катерина Кленджарова също става горда пенсия от Гладно поле с фирмата си Карловска ЕООД.
  - 87500 лв. за капак Тодор и Дани Каназиреви чрез фирмата си ТЕОДОР 2005 ООД стават собственици на луксозния имот в Капана. Т. Каназирев е 50% собственик в ТЕОДОР 2005 ООД, т.е. на луксозния апартамент в Капана само 3 седмици. На 6.12.2013г, на корпоративния фронт отново се появява оз полковник бай Стефан Кленджаров от Гладно поле и закупува фирмата ТЕОДОР 2005, като я превръща в своя еднолична собственост.
  Така след офшорните премеждия на Т. Каназирев - на финала всички фирми с недвижими имоти остават собственост на ОПГ Кленджарови, а Т. Каназирев остава с кафе машините и 20 си фирми... Плодящи се като зайци всяка година, за да не надхвърли прага за регистрация по ДДС, най-вероятно.

 • читател

  Дани Кооперацията и адекватност https://i.ibb.co/nDrBFMw/image.jpg - само при операции с офшорки, покупко-продажби на фирми и недвижими имоти... https://i.ibb.co/MGGxQYF/image.jpgИ Кюмюр за "Балъците на Дани"...

 • Дрън, дрън та пляс

  Типично за ГЕРБ! Проекти само на снимки и картинки! Дават се пари за секундомери на светофарните уредби-не работят, никой не ги поддържа,защо? По-евтино ще е, да се въведе старата система на работен режим от “соца” с 3 премигания на зеленият светофар и след това превключване на жълта светлина и последваща червена. И още нещо, което ума не ми го побира, как е възможно една европейска столица на културата никой да не го забелязва !Един прекрасен тунел си имаме в Пловдив и не могат да поддържат на Европейско ниво !
  И защо Ваньо Тотев не потърси отговорност на испанската фирма за некачественната работа ?
  А ти сега си щял да търсиш отговорност от тях! Тепърва баба за дърва

 • Пловдивчанин

  То това да не е да си в комина на пилона. Толкова години лъсна й простотията. Трябва дебат с всички кандидати. Макар че, вече е ненужен имаме избор.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм