Sutherland наема 100 със стартови заплати 2 - 2.5 бона

Автор:
Понеделник, 07 Октомври 2019 12:48
Sutherland наема 100 със стартови заплати 2 - 2.5 бона

Всеки желаещ може да кандидатства в сайта на компанията

100 души със стартови заплати между 2000 и 2500 лева ще наеме до края на ноември 2019 глобалната компания Sutherland в Пловдив.

Това обяви на пресконференция в общината изпълнителният директор за България Димитър Гълъбов.

Плановете до края на 2020 г. са пловдивският офис да нарасне до 300 души. В момента се търсят хора, владеещи немски език и с базови компютърни умения. Те ще обслужват клиент на Sutherland, лидер в онлайн-търговията.

Компанията оперира в София, Варна и Бургас, сега стъпва и в Пловдив.

Компаниите в областта на IT, аутсорсинга и споделените услуги в Пловдив са вече над 120, а заетите в тях - над 4000 души, коментира зам.-кметът Стефан Стоянов.

С представители на Sutherland водим преговори от няколко години, посочи кметът Иван Тотев при представянето на новия инвеститор в града.

В глобален мащаб повече от три десетилетия Съдърланд обслужва 120 клиенти от Fortune 1000 в 17 различни страни в над 60 локации.

Един от основните ни приоритети по време на нашето управление, бе да задържим младите хора да останат да живеят тук, да получат добро образованието, с което да осигурим по-доброто качество на живот и кариерното развитие, заяви кметът Иван Тотев при представяне на фирмата. До момента 4000 са работните места в IT сектора, като привлякохме и много млади хора от другите градове, допълни той.

Хората, които ще бъдат наети за представителството на фирмата в Пловдив, ще работят за един от най-големия и иновативен онлайн магазин в света. Той е един от доверените партньори на Съдърланд, с които компанията работи над 15 години на глобално ниво и над 5 тук в България.

Пловдив се наложи като втори център след София. 120 компании направиха сериозни инвестиции в офис площи и десетки милиони лева.

Няма възрастови ограничения за обявените позиции. Работното време ще бъде на 4, 6 и 8 часа, като заниманието е много подходящо за студенти.

Разрастването на дейността на Съдърланд в града е част от ангажимента на компанията да се установи трайно в Пловдив, един от водещите градове в България.

Съдърланд е сред най-големите работодатели в България, с над 2800 служители, които работят с клиенти като Spotify, Hilton, GoDaddy и McAfee. Фирмата развива дейност в София, Варна, Бургас и Пловдив.

Всеки, който иска, може да кандидатства през сайта на компанията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм