Двама земеделци за съд за злоупотреба с еврофондове

Автор:
Събота, 05 Октомври 2019 12:57
Двама земеделци за съд за злоупотреба с еврофондове

Делян Д. и Милен Д. застават пред Окръжен съд Пловдив на 7 октомври по обвинение в злоупотреба с еврофондове.

Срещу Делян Д. е повдигнато обвинение в това, че през периода от 16 юни 2015 г. до 3 август 2017 г. в с. Калояново и в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на земеделски производител е представил неверни сведения пред Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие за получаване на евросубсидии чрез общинска служба „Земеделие“ в с. Калояново, и чрез общинска служба „Земеделие“ - Пловдив

В Общо заявление за подпомагане за 2015 г., което подал лично, и в Общо заявление за подпомагане за 2015 г., подадено от пълномощника му Найден Д., е посочил като обработваеми в тяхната цялост, без реално да са ползвани, стопанисвани и обработвани през стопанската 2015 г. от заявителя 43 броя парцели в землището на с. Песнопой, община Калояново, с обща площ 4,40 ха, за да получи чрез Държавен фонд „Земеделие“ сума в общ размер на 25 619,82 лева.

Срещу Милен Д. е повдигнато обвинение в това, че през периода от 16 юни 2015 г. до 3 август 2017 г. в с. Калояново и в Пловдив, в качеството си на земеделски производител, сам и при условията на посредствено извършителство, чрез Делян Д., действащ като пълномощник, е представил неверни сведения пред Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ е посочил като обработваеми в тяхната цялост, без реално да са ползвани, стопанисвани и обработвани през стопанската 2015 г. от заявителя 21 броя парцели в землището на с. Песнопой, община Калояново с обща площ 0,74 ха, за да получи чрез Държавен фонд „Земеделие“ сума в общ размер на 643,66 лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм