Арестуван инспектор от ДАИ с 12 имота в нови кооперации

Автор:
Петък, 04 Октомври 2019 11:18
Окръжният прокурор Румен Попов Окръжният прокурор Румен Попов

Трима инспектори от ДАИ Пловдив са задържани за 72 часа, срещу тях са повдигнати обвинения за подкупи, получавани чрез изнудвания на три транспортни фирми, съобщи окръжният поркурор Румен Попов.

Временно изпълняващата длъжността директор на ДАИ Анна Генова е освободена, тъй като срещу нея няма доказателства да е участвала в схемата.

Единият от инспекторите имал 12 недвижими имота в новостроящи се кооперации. Някои били на името на баща му. В ролята на брокер била съпругата му.

НАП отделно ще го разследва за данъчни престъпления, стана ясно още.

Сред рекетираните дружества е фирма на холандски гражданин, която има в автопарка си 300 камиона. Единият от задържаните е взел от дружеството 10 бона - на два транша от по 5 хиляди.

Другите две транспортни компании също са дали пари на инспекторите, за да си спестят актове. Там сумите са били по-малки - съответно 1000 лева и 300 лева.

Установено е, че едно от дружествата е броило 1000 лева на тримата инспектори, които си ги разделили, а третата фирма - 300 лева.

Според наблюдаващия прокурор Георги Гешев схемата за изнудване е действала поне от 2 години, а фирмите предпочитали да си плащат, вместо да се обърнат към правосъдието.

Той посочи, че трите компании са съдействали на разследването, но оплаквания от други засега няма.

Изнудвани са десетки дружества, на практика държавата е лишена от събираемост от инспекцията за около 300 хиляди лева, коментира окръжният прокурор Румен Попов.

Ако обвиненията срещу тримата се докажат, ги грози затвор от 3 до 10 години и глоба в размер на 20 000 лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Дани Каназирева е още по-проста - направо строи кооперация с 8 апартамента, записани на мама и татко - пенсионерите от Гладно поле Кленджарови... https://i.ibb.co/1sH27GG/22.jpg Треперите ли от масовката от "Балъците на Дани"...

 • читател

  Бащата и майката на бомбето от ДАИ, да не живеят и те в Гладно поле... Че Гладно поле се оформя като пловдивския ТРЪМП Тауър - нещо като Васюки за пенсиите - необчаквано забогатяващи с недвижими имоти по почина на фамилия Кленджарови...

 • ха-ха

  ДАИджийката Здравка да каже колко години дои Чолака, а он си трае:)

 • anonimen

  А кога ще подхванат ония с шофьорските книжки? Ако се разрови там тоя с имотите ще е като чавдарче пред ония.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм