60 пловдивски роми в схеми на столичани в повече

Автор:
Понеделник, 30 Септември 2019 16:15
60 пловдивски роми в схеми на столичани в повече

Собственик и служители на адвокатска кантора, занимавала се с пране на пари чрез фиктивни фирми, водещи се на неграмотни роми, са в ареста след операция на пловдивската полиция и прокуратура.

"Софиянци в повече" са с белезници и с обвинения за пране на пари, измами, отвличане, побой, противозаконно лишаване от свобода, поръчан палеж на магазин за моторни масла.

На предконференция днес старши комисар Йордан Рогачев, шеф на ОД на МВР Пловдив, и окръжният прокурор Румен Попов съобщиха, че бандата е разкрита след поръчковото запалване на магазин за моторни масла на бул. Дунав в Пловдив.

Собственикът на магазина Костадин Танев бил в схемата, но не щял да играе повече и затова получавал заплахи. Това била и причината за поръчковия палеж.

По Вайбър на Танев било казано да възстанови 37000 евро, които дължал. Съобщението е пратено след палежа.

Костадин Танев. Танев получил заплашителна вайбър комуникация и SMS, с които му е бил даден срок от една седмица след палежа, за възстановяване на сумата от 37 хиляди евро, които според изпращачите им дължи и е откраднал от тях.

Прегрешението на Танев било, че ощипал софиянци в повече като чрез познат циганин, който бил собственик на фиктивно дружество, изтеглили парите на адвоката.

89-годишната майка на циганина била отвлечена от Войводиново.

Тя била заплашена с пистолет, пребита и държана като заложница, за да принудят сина й да каже на кого е дал изтеглените от сметката на фиктивната му фирма пари.

Циганинът признал, че е дал парите на Танев.

Досега установените ползвани роми за фиктивни фирми от столичната адвокатска кантора са над 60.

Циганите били превозвани с микробуси до София да сложат парафите преди столичани в повече да регистират фирми на тяхно име.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • Мариана

    " Ледът се пропука, господа съдебни заседатели!" Остап Бендер

  • читател

    Пране на пари, ошфорки - https://i.ibb.co/1sH27GG/22.jpgтясната специалност на Пловдивската Мадам Лъжа - Дани Каназирева... Но в нейната схема ролята на безработен ром играе мъжа и Т. Каназирев...:):):) А пенсионерите, за разлика от случая с пребитата циганка песнионерка са майка и татко от Гладно поле пенсионерите Кленджарови - горди собственици на кухи фирми с недвижими имоти за близо милион лева в капитала си.

  • читател

    "Балъците на Дани" - водени като организирата балъшка група от ген. Кюмюрджиев,https://i.ibb.co/hYfSvXT/image.jpg за поредниното иззборно пране и закупуване на имоти за Дани и пенсиите от Гладно поле Кленджарови.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм