Томислав Дончев и Здравко Димитров откриха Център за обучение

Автор:
Вторник, 10 Септември 2019 14:05
Томислав Дончев и Здравко Димитров откриха Център за обучение

Вицепремиерът Томислав Дончев, областният управител Здравко Димитров, кметовете на общините Раковски, Марица, Куклен и зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов откриха Център за професонално обучение в Тракия - икономическа зона край Раковски.

В него ще се обучават над 600 души на година по различни специалности, с които да повишават квалификацията си както работници, така и ученици от професионални гимназии.

Преди това Здравко Димитров, който е кандидат за кмет на Пловдив от ПП ГЕРБ, началникът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова и директорите на 6 професионални гимназии подписаха споразумение за развитие на професионалното образование.

Експерти от различни ведомства пишат закон за индустриалните зони, чиято цел е да облекчи процедурите за инвеститорите, посочи вицепремиерът Томислав Дончев. Държавата ще подпомага изграждането на индустриални зони, но без да ги финансира, каза той.

Помощта ще е чрез инфраструктура – пътища, газ, ток, вода и др., както и облекчения по някои процедури по смяна статута на земята. Ако един инвеститор иска строи фабрика, сега това отнема до 2-3 години, което е недопустимо, посочи вицепремиерът и добави, че се обмислят и нарочни кредитни линии за целта.

Дончев очаква и тази година ръст на инвестициите в страната като миналогодишния.

За 2018 г. имахме 1,7 милиарда лв. инвестиции, от които 150 милиона лв. са вложени само в Тракия - икономическа зона, където работят над 180 фирми, посочи вицепремиерът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Дюдю

    До вчера го плюехте тоя кандидат за кмет, а сега го рекламирате като супер звезда. Объркана журналистика меко казано

  • Нагьзването е пълно

    Баев отиде ли на хранилката при зико.отиде майна, отиде

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм