Вдигат с 1,5 млн. парите за проекта Модър-Царевец

Автор:
Понеделник, 15 Юли 2019 16:09
Вдигат с 1,5 млн. парите за проекта Модър-Царевец

С милион и половина ще бъде повишена цената за реализирането на проекта Модър - Царевец, съобщи кметът Иван Тотев.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на ОбС на 1 август.

Припомняме, че при първия конкурс нито една фирма не подаде оферта , а при втория се яви само компания, която няма опит в строителството на толкова значими обекти.

По думите на Тотев ниската цена е една от причините да няма оферта.

Най-вероятно ще я увеличим с милион и половина, за да се намери изпълнител. Веднъж направихме процедура, искахме да минем с по-малко пари, опитахме да успеем с тази сума да намерим изпълнител, оказа се, че не можем. Сега пазарното проучване ни дава милион и половина повече, ще увеличим сумата с решение на ОбС, ще стартираме нова процедура, коментира още градоначалникът.

 

Той допълни, че няма никакви административни пречки като отчуждаване на имотите и може да се започне работа веднага.

Обществената поръчка за проектиране, строителство и надзор за подлез Модър-Царевец е с прогнозна стойност до 11 850 000 лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • БУДАЛИТЕ ИСКАТ ДА КОПАТ ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА

    ДА СЕ КОПАЯТ „ПОДЛЕЗИ“ ДАЖЕ ЗА ПЕШЕХОДЦИ Е ИДИОТИЗЪМ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДЪЛБОКИ СТРАХОВИТИ ДУПКИ ЗА АВТО ТРАФИК КОИТО ПРИ НАЙ-КРОТЪК ДЪЖДЕЦ СТАВАТ ПЛАВАТЕЛНИ. И СЪСИПВАТ ВСИЧКО НАОКОЛО -И ОТПРЕД И ОТЗАД.
    КАКТО ТУК, ТАКА И ПОД ГАРАТА ЗА АПРИЛОВ.
    ЛЕКИ АЖУРНИ СТОМАНЕНИ ПРЕМОСТВАНИЯ ХЕМ НЕ ПОХАБЯВАТ ТЕРИТОРИЯТА, ХЕМ СТРУВАТ ПО-ЕВТИНО, ХЕМ СА ИЗ ЦЯЛ СВЯТ. ПЪК ДАЖЕ И ОТ БЕТОН – Я ВИЖ „БЕТОНОВИЯ“ КОЛКО ГОДИНИ ВЯРНО СЛУЖИ И САМО СУЛЬОВЦИ ОТ БДЖ „НЕ МОЖЕЛИ ДА СЕ ПРОВРАТ ПОД НЕГО“ – АМИ СВАЛИ СИ РЕЛСИТЕ НАДОЛУ ПОЛОВИН МЕТЪР, МА КАКИНОТО!

  • 111

    Народ от смешници, заслужил си тарикат кмета. Смешници и цървули, и тоя кмет ви е много. И парите ще ви открадне и Модър / Царевец няма да видите. Ми, те децата ви порастнаха и на внуци се радвате, и все още нямате решение за Модър / Царевец. И до правнуци ще стигнете. Дет се вика, утре и без пари да ви го дадат, от как ти умре магарето иди и обяснявай къде, кога, защо, как и прочие се е случило. От как ти умре хуя, и хиляада путки да ти дадат, все тая ......

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм