Строителството на ДЯ Веселушка върви по план

Автор:
Вторник, 02 Юли 2019 16:01
Строителството на ДЯ Веселушка върви по план

В срок върви строежът на допълнителното крило на ДЯ „Веселушка“. В това се убедиха кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет Николай Чунчуков. Две нови групи или общо 32 деца още тази есен ще бъдат приети в детската ясла. Така общият брой на децата, записани вътре ще стане 90.

Модерната пристройка отговаря на всички съвременни стандарти, а проектът за нея е изготвен още през 2013г.
„Още като районен кмет на „Източен“ през 2008-2009г., тук имаше нужда от разширение на сградата и допълнителен прием на деца“, припомни кметът Иван Тотев.

„Според фирмата изпълнител изграждането може да приключи 1 месец по-рано или октомври. Стойността на проекта е 470 000 лева“, уточни Николай Чунчуков.

По оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъде изградена нова модерна детска градина на ул. „Богомил“ за 2,5 млн. лв. Когато това стане, децата от ДГ „Каменица“ ще бъдат преместени в бъдещия филиал на ДГ „Чайка“.

Подготовката е за изпълнение на проект на нова и с по-голям капацитет на детската градина в район „Централен“. 

По този начин ще бъдат осигурени допълнително места за децата от 3 до 6 години в района около бул. Източен. Ще продължават да се използват и помещенията в блока на ул. „Гълъбец“.

Последната детска градина, която предвиждаме да изградим, е с 8 групи или 200 деца в район „Южен“ на бул. „Александър Стамболийски“.

Проектът ще бъде като този на ДГ „Мир“ в „Западен“ за 4,5 млн. лв. – с физкултурен салон, басейн, голям двор. Детската градина ще бъде 5 дка, а парковото пространство също ще бъде 5 декара.

„Инвестициите в образователна инфраструктура в район „Южен“ са най-важни, защото вече е най-големият район в града“, заключи кметът Иван Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм