Екзакта: Ако вотът е сега, ГЕРБ печелят евроизборите с 22.2%

Автор:
Неделя, 10 Март 2019 19:36
Екзакта: Ако вотът е сега, ГЕРБ печелят евроизборите с 22.2%

При явяване заедно Обединени патриоти биха получили 6.4%

Социологията на червените кхмери за пореден път се оказа, че е абсолютна измама. На 5 март агенцията на Юрий Асланов - АФИС, изстреля огромна лъжа. Според червения социолог, който е част от екипа на Мадам Лъжа, БСП води в преброяването с 23,6 %, а ГЕРБ крета с едва 19,9 %.

Впрочем това не може да бъде новина, защото прогнозите на видните червени шамани Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Червен Кольо също винаги са били менте.

Шарлатанията на АФИС лъсна няколко дни по-късно. Съвместното проучване на независимата агенция Маркетинг линкс и бТВ показаха убийствено превъзходство на ГЕРБ - 30%, докато БСП се клатят на второто място с 26,4 %.

Днес друга независима социологическа агенция - Екзакта Рисърч Груп също се подигра с червените кхмери.

Ако евроизборите се провеждаха в края на февруари, ГЕРБ биха ги спечелили с резултат от 22.2% .

БСП биха получили подкрепа от 19.4%, трети са ДПС с 6.9%, а четвърти са ОП с 6.4%, ако се явят в сегашната си коалиция.

"Демократична България" биха получили 2.5%, СДС – 1.3%, РБ, АБВ, "Воля" и "Възраждане" – по 1%.

Трудно е да се коментират към момента шансовете на десницата, предвид неяснотите по формата, в който ще се явят на вота десните партии, посочват авторите на изследването.

28% от интервюираните българи заявяват, че възнамеряват да гласуват преференциално на предстоящите евроизбори. 15% не смятат да се възползват от правото си на преференциален вот. Преференциално искат да гласуват половината от избирателите на ОП, както и по една трета от избирателите на ГЕРБ и на БСП. Сред твърдо решилите да гласуват на предстоящия евровот, желаещите да отбележат преференция са два пъти повече от нежелаещите.

Това показва, че преференциалният вот се е утвърдил в изборната практика у нас и мотивира немалко избиратели за участие.

По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни лица, подбрани чрез двустепенна гнездова извадка, в 125 гнезда, в 91 населени места.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Григорова

  А помните ли, че две седмици преди президентските избори същата тази агенция даваше предимство от десет процента на кандидатката на ГЕРБ?

 • читател

  отговори на: Григорова

  Григорова /червена партизанке/ в някаква тотална грешка си! Екзакта е една от най-точните агенции. А какво се очакваше от идиотщината на ББ с номинацията на баба Цецка и без никаква социология беше ясно. Дори бащата на шофьора на самолет Радев да се беше явил, пак щеше да спечели срещу тоталния изборен лузър баба Цецка, която и в родното си село загуби.

 • Койчо от Койнаре

  Ура! Ура! Ура! Да живее Байрям Бойко!

 • читател

  Дебела оядена червена партизанка с манекенски форми като на Мадам Лъжа опитва да краде... https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201903/1552297490-fmm.jpg. За кметицата на Златица става въпрос.

 • Д.Николова

  Отвратително-поръчкова и субективна статия.
  Не съм почитател нито на ГЕРБ, нито на БСП, но тази статия ме остави с впечатлението че съм стъпила в боклука.
  Има някои граници, които журналистите не трябва да преминават, поне от кумова срама.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм