Расте интересът към университети в Германия

Автор:
Понеделник, 25 Септември 2017 11:38
Расте интересът към университети в Германия

С над 30 % е нараснал интересът на българските кандидат-студенти към университетите в Холандия и Германия тази година.

Достъпните такси и богатият набор от стажове са сред основните причини да се увеличат кандидатурите за тези страни. Сред останалите фактори, които привличат учениците, решили да продължат образованието си в тези части на Европа, са успешна реализация веднага след дипломирането, посочват експерти от консултантска агенция ЕДЛАНТА, по повод големия интерес към предстоящото изложение „Европейско образование -2017" в края на септември и началото на октомври.
Сред най-предпочитаните и иновативни специалности в Холандия, са Нанотехнологии, Изкуство и технологии, Инженерна математика и Предприемачество. Практически насочените програми, които привличат най-много български студенти към немските университетите тази година, са Биотехнологии, Компютърни науки, Нутриционистика, Екологичен туризъм.
Въпреки нарасналия интерес към обучение в Холандия и Германия, броят на кандидат-студентите, които избират Великобритания за висше образование, остава непроменен спрямо миналата година, сочи статистиката. Очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното Кралство и тази есен, споделя образователният консултант
Ели Тончева. Въпреки неяснотите относно статута на европейските граждани след Brexit, интересът към Великобритания продължава да бъде голям.
И тази година британските университети предлагат различни стипендии в размер от 500 до 3000 британски паунда, а финансирането с държавен заем продължава да бъде достъпно за българските кандидат-студенти и кандидат-магистри. Освен това, програмите, които включват задължителен стаж, се превръщат в норма във все по-голям брой университети. Българските кандидат-бакалаври и кандидат-магистри с отлични академични постижения са добре дошли в елитните университети от прочутата Russell Group, към която освен Оксфорд и Кеймбридж, спадат научни институции като University of Southampton, University of Sheffield, University of Birmingham, University of Exeter и др., които провеждат научни изследвания на световно ниво.
С част от споменатите учебни заведения бъдещите студенти ще се запознаят на есенното изложение „Европейско образование 2017", чието мото тази година е Европейско образование за успешна кариера, тъй като за младите българи все по-голямо значение има възможността за професионална реализация
Посетителите на изложението ще могат да получат информация за перспективни специалности, предлагани от престижни университети във Великобритания, Германия, Австрия, Холандия, Дания и други европейски страни. Освен това, те ще имат възможността да посетят презентациите на успешни млади професионалисти, от които ще научат какви са възможностите за кариера при завършване на специалности като Биология, Биотехнологии, Автомобилен дизайн и Нутриционистика.
Изложение „Европейско образование 2017" ще се проведе на 30-ти септември и на 1-ви октомври в х-л Маринела в София. Във Варна, Бургас и Пловдив събитието ще се състои съответно на 3-ти, 4-ти и 5-ти октомври.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм