Масовото тестване на полицаи и военни - безсмислено

Автор:
Четвъртък, 09 Април 2020 08:29
Ангел Кунчев Ангел Кунчев

35% по-голяма е смъртността в Швеция от коронавирус отколкото у нас

Масовото тестване на полицаи и военни показва безсмислието от масови тестове.

Това стана ясно на пресконференция на Националния оперативен щаб тази сутрин.

1016 полицаи са изследвани с PCR тест, от тях чисти са 1007, над 99%, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

Само 9 са случаите с положителни проби, като при двама от тях става въпрос за прясна инфекция, а другите 7 са минали без клинични симптоми.

Още по-малък - под 0.7%, пък резултатът на заболели в армията, каза ген. Венцислав Мутафчийски. Тествани са над 1100 военни, много от тях във връзка с мисия в чужбина. Картината е същата.

Това означава, че масовото изследване не само ще е скъпо, но ще е безсмислено, защото е много вероятно да даде същите резултати, каза Мутафчийски. Решението на правителството да не го прилага е правилно.

Епидемията у нас е под контрол - това е резултатът от масовото тестване към момента. С тестването в Банско, което ще стартира днес следобед, на гражданско население, ще имаме данни, които ще допълнят картината. Ако те обаче са подобни като при военни и полицаи, това означава, че нашата тактика е вярната, а не тази на Швеция, посочи Ангел Кунчев.

В Швеция правят масови тестове и имат масова слъртност от коронавирус. Ние не тестваме масово, но имаме малко над 3% смъртност при заразените, добави той.

35% по-голяма е смъртността в Швеция отколкото у нас. До това доведе техният либерален модел, каза ген. Венцислав Мутафчийски.

Ако продължат мерките по този начин, ще се справим по-бързо от други страни.

Няма данни за развиване на имунитет към инфекцията, нито колко време пази. Научните публикации досега са само за реинфекция, а не за развит имунитет, посочи ген. Венцислав Мутафчийски.

За разхлабване на мерките е смешно да се говори на този етап, заключи той.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

 • читател

  Смъртността, за да има съпоставимост на данните се мери на 1млн население. Какво говорят числата:
  Швеция - смъртност на 1млн. 68 човека.; България - смъртност на 1млн 3човека . - не 35% а 23 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ!!!
  Обща смъртност Швеция 10млн население - 687 човеса; България 7млн население 24 човека.- 29 ПЪТИ ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ ОТ КОРОНАТА.
  Ген. Мутафчийски да си оправи матетатиката. Шведите са в пъти по-зла от нас.
  ИЗТОЧНИК НА ДАННИТЕ

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм