Актуализацията на бюджета под карантина. Депутат с COVID

Автор:
Сряда, 01 Април 2020 07:07
Д-р Хасан Адемов /вдясно/ Д-р Хасан Адемов /вдясно/

Актуализацията на бюджета, предложена от правителството, която включва и дългова позиция до 10 млрд. лева заради кризата, е под въпрос в парламента, след като вчера стана ясно, че депутатът Хасан Адемов от ДПС е с коронавирус.

Ще бъдат тествани всички народни представители и служители на парламента още днес. Пленарната сесия за бюджета е насрочена за утре, 2 април, но може и да не се състои.

Другият казус, който може да възникне, е ако се окажат с положителна проба още народни представители. Тогава - в зависимост от коя група са и колко, може да се появи ново парламентарно мнозинство.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че в четвъртък ще бъдат тествани всички, работещи в парламента – административни служители, шофьори, стенографи и друг персонал. Ще има решение за работата на парламента, след като излязат резултатите.

Тя отказа да коментира как депутатът се е заразил и какво е състоянието му към момента. Пожелавам на г-н Адемов бързо оздавяване, каза Караянчева.

Когато предложих НС да не работи - имах точно това предвид. Вирусът не подбира по никаква принадлежност. Някои ме обвиниха, че потъпквам парламентаризма. Когато ви отделих журналистите, вие ми се разсърдихте, но аз предпочетох да ми се сърдите, но все пак да запазим здравето ви.Народните представители се тестват не защото са специални или богопомазани, а защото имат контакти в избирателните си райони и имат още много контакти, каза още Караянчева.

Днес няма да има заседание на Комисията по бюджет и финанси, на което трябваше да се обсъди актуализацията на бюджета. Ще има извънреден председателски съвет - само председателите на политическите сили.

Действията за бъдещото възобновяване на работата на парламента ще бъдат съгласувани с кризисния щаб.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Лоената топка баба Цола Нинова, която истеряса заради временното спиране на сессиите на НС, да не би и тя да е гризнала Корона, поради безумна и тъпа партизанско-политическа дейност?

  • читател

    отговори на: читател

    Наташа свалила кег и вирус пригнал в нейна празная глава! Начала писат все по-галеми и галеми глупости на пост, посколко ана и неграмотная! Ах етот лош корона вирус, какие балшие поразии он делает!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм