Шефката на РЗИ Пловдив: Главната ще работи!

Автор:
Събота, 28 Март 2020 07:51
Шефката на РЗИ Пловдив: Главната ще работи!

Във връзка с изказването на генерал Венцислав Мутафчийски, че никакви магазини без аптеки, хранителни стоки, банкови офиси, застрахователни офиси, офиси на телекомуникационни оператори и каси за бързи разплащания не могат да работят по Пловдивската Главна улица, от Областна управа изпратиха становището на директорката РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева.

Същата е на противното на ген. Мутафчийски мнение.

Ето какво дословно казва здравен инспектор №1 на Пловдив и областта:

„Основанието да работят магазините на главната е, че те не са търговски центрове тип МОЛ с изключение на търговски център „Хали“, съгласно разпорежданията на заповед на министъра здравеопазването - № 124 от 13,03,2020г. Движението на гражданите по главната улица е свързано не толкова с дейността на магазините, а по-скоро с непреодолимото желание и навик на някой от тях да се разхождат по Главната улица на Пловдив. Екипите на РЗИ и МВР ще следят за стриктно за спазването на изискванията , за физическа дистанция между пешеходците на главната в почивните дни“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • Търговец

  Трябва да работи дребния бизнес , но при правилата за лична безопастност, съгласно мерките предписани от националния щаб. Разбере че скоро ще трябва да свикнем да живеем с вируса, докато се измисли лекарство и по късно ваксина .

 • Емилия

  Само че заповедта на министъра на здравеопазването е ясна и неспазването ѝ би могло да доведе и до други "интерпретации" на ограниченията заради извънредното положение. Точно госпожата би трябвало да е радетел за спазването на заповедта!

 • Петров

  Др.Гергов направи най-голямото дарение на Пловдив като уволниш Здравка - мадам лъжа. Целият град ще те благославя.

 • За един приятел питам...

  Искам да попитам...за един приятел,тези две госпожи Каназирева и Минчева ,чии интереси така яростно бранят за магазините на Главната? Някъде бях прочел,че.."по-скоро е желанието и навикът на гражданите да се разхождат по Главната улица"...Извънредно положение...Спазвайте физическа дистанция...Не се събирайте на групи от повече от двама възрастни...,но е необходимо и неотложно да си закупим поредния "парцал". Защо в по-голямата част,да не кажа в цяла България кафемашините и вендинг такива НЕ работят,а в град Пловдив-не е така. Аааа,даа,сетих се,защото на госпожа Каназирева мъжът стопанисва половината,а може би и повече от тях на територията на Пловдив.Май ще се окаже,че пловдивският Кризисен щаб е най-неподготвен,безотговорен и с ясно изразени интереси. Бъдете здрави и останете си вкъщи!
  П.С: Като ги знам всички "лъскави и модерни" магазини на Главната,най-много си заслужават книжарниците,а те за радост на всички имат online магазини.

 • М

  Тъпи крави.

 • Жан

  Правилно е решението да работят всички магазини по Главната.В противен случай частният бизнес е застрашен от ликвидиране.

 • ...

  отговори на: Жан

  Повечето магазини на Главната са за дрехи и обувки,съмнявам се в сегашната извънредна ситуация по-голяма част от хората да пазаруват точно такива стоки. В такъв случай търговските обекти ще работят,но няма да имат клиенти и ще са пак на загуба.

 • читател

  Метнете тази Танчева-Манчева в басейна на Дани-Здравка! https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpgИ я дезинфектирайте!

 • читател

  Тази изкукала синя баба не е ли пратена в пенсия вече. :):):)

 • Майничка

  Най-добра е Манчева-Ганчева във вземане на болнични когато е на печено да не я уволнят По специалист и от ген. Мутафчийски. Крайно време е да я сменят. Двете сигурно бранят интереси и то личн.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм